lunes, 29 de noviembre de 2010

IIa DUATLÓ D'ALGUAIRE

Ahir diumenge es va celebrar la 2ª duatló de la vila d'Alguaire (Lleida); essent el 15è Memorial Ramon Mayench. Una cursa composta per tres trams diferents: 6,5 km de cursa a peu, 23 km en bicicleta de muntanya i 3,5 km més de cursa a peu per a finalitzar. Molt bon temps (una mica de rasca, ja se sap, som a finals de novembre i a Lleida), però un matí força assolellat; i com no podia esser d'altra manera, una excel·lent participació: més de 150 esportistes, entre els quals hi havia molta varietat de nivells: des de gent normal fins a atletes, com és normal en una cursa com aquesta. Hi participaven inclús alguns corredors amateurs de bici de carretera, com el Ruben i alguns companys seus del Vitaldent Aran; i també bastants triatletes del club pedala.cat de Balaguer, del club Inefc de Lleida, etc.
La veritat és que es fa dur si vols arribar per davant, però si ets guerrero intentes anar amb el grup dels atletes (el propi del davant) encara que t'hi hagis de deixar el fetge. Els primers 6,5 km corrent se'm van fer durs sobretot al principi (per falta d'escalfament) i cap al final (ja que la meva màxima distància seguida que puc fer corrent a peu força ràpid i sense petar són uns 7 km); mentre que cap als kms 2, 3 i 4 anava corrent relativament còmode. Vaig arribar als boxes (lloc on guardes la bicicleta) en 2ª posició en aquest primer tram; i gairebé sense perdre temps, vaig agafar la meva mountain bike de ferro colat (la única que tinc, que em van regalar per la primera comunió a l'any 95) i vaig començar a pedalar a tota pastilla. Ja anava el primer, i només hi tenia un integrant davant meu: el motorista de seguiment.
Remant i remant, patint i aguantant l'umbral em vaig poder anar mantenint en primera posició fins el moment d'arribar de nou als boxes. Hi va jugar un bon paper el fet de que la Yasmina és d'Alguaire mateix i em tenia el circuit estudiat ja que guardo la bici a casa seua; vamos, que sort que em coneixia el terreny!
Un cop a boxes, deixo la bici ràpid, llenço el casc a terra i començo a córrer amb les mateixes bambes, ja que per tenir, ni pedals automàtics no té la burra!
Sabent que encara em quedaven 3,5 km de cursa a peu, i que volia el trofeu, m'ho havia de currar encara bastant per a mantenir-me el primer. Quin patiment! Em va costar tota la pell i part de la carn el canvi del ritme del pedaleig al de tornar a córrer a peu!!! No em sentia ni les cames, i degut a això, i a la genollera i el reflex, ni em notava la lesió del genoll esquerre. Metre rere metre tot era patir, fins que a falta de poc menys de 2 km per a meta vaig poder reenganxar una mica el ritme de córrer a peu. El Jordi Larrosa (el Larri, una gran persona i amic; i membre del club ciclista Alguaire, que era a l'organització) em va donar forces animant-me com mai quan tot just devia faltar 1 km per a meta i jo ja estava donant-ho tot per a poder arribar el primer. Finalment, i després d'un temps total de 1h i 28 min de combat vaig aconseguir creuar la línia de meta tot sol. Ni m'ho podia creure; vaig aixecar els braços amb una alegria... En aquell instant gairebé em sentia atleta...
Vaig sentir la pitada de la banda magnètica al detectar el meu xip, i ja vaig respirar a fons! Va estar una experiència magnífica; he guanyat al poble de la nòvia, i això és pràcticament com guanyar a casa!!!
Ha estat un triomf per a mi el fet de poder arribar a notar totes aquestes sensacions.

3 comentarios:

  1. Quin crack antoni! Un altre any t'hauré de venir a seguir l'estela!

    Víctor!

    ResponderEliminar
  2. Ei Felicitats Crack, jo tambe viag correr amb els del PEdala! bona feina vas fer, si senyor! victòria merescuda i ja et dic jo que hi havia força nivell a Alguaire! de popular ben poc..jejej. Vagi be i a entrenar dur amb la carretera! bon blog! i bones festes!

    ResponderEliminar
  3. Gràcies pels ànims Gerard! Osti, doncs al Pedala també hi ha gent molt bona! A vere si ens veiem en una altra cursa properament, que ara encara m'estic recuperant d'una lesió!
    Fins aviat company!

    ResponderEliminar