domingo, 17 de mayo de 2009

Cursa Social de Montañana (Saragossa)

Tan sols he acabat de dinar, ara havent arribat de Saragossa (bueno, de Montañana) i ja estava impacient per a escriure alguna cosa sobre la cursa...!
Doncs ha estat una cursa bastant atractiva pel nivell, per al recorregut d'uns 90 km, etc. Tot i que no tenia cap port de muntanya, però bé, potser ha estat un punt a favor per a mi per a poder mantenir-me al pelotón, ja que avui no em sentia realment fort; però tot i així crec que m'ha acabat sortint força bé. També ha estat un honor de que el Jordi, gran corredor del nostre equip, fes el 2n en la classificació general. I el Jose també ho ha fet molt bé, ha tastat unes quantes escapades, etc, etc, etc. donant la cara a l'aire!
El que realment m'ha satisfet molt també ha estat el fet i experiència de compartir el viatge amb molts companys del Terraferma, club on em vaig iniciar en l'aventura de la bici de carretera...
Grans companys com ara el Pere i l'Isaac que hem compartit viatge en la mateixa furgoneta, i altres grandissims companys com el Cleo, l'Ibán, el Jordi d'Alguaire, etc. que anaven en un altre vehicle (el cotxe del Cleo mateix, i altres en un altre cotxe). I també he conegut a un corredor a qui encara no coneixia: l'Alex, que la veritat és que m'ha semblat un paio divertit i força de la broma, cosa que dóna ànims abans de la cursa i caliu en acabada la mateixa cursa.
Total, que en general ha estat una gran i gratificant experiència.

Ara bé, com que tota experiència té les seves coses bones i algunes de dolentes, doncs no ens enganyem, aquesta també ha complert la norma...
Amb això no em refereixo a cap mal rollo ni cap "enfado" entre companys, sino a una cosa que potser encara pot arribar a ser pitjor, i crec que l'he d'explicar, de la mateixa manera que les coses bones, per acabar dient la veritat de tot: no ho explico per espantar a ningú de les curses, ni tampoc perque jo mateix estigui espantat perque són coses que sempre poden passar...
Em refereixo a una caiguda múltiple que hi ha hagut just a uns 250 metres abans d'arribar a meta; on tothom del pelotón estava lluitant per un sprint i per a defensar una posició lo més endavant possible, com passa al final de totes les curses. Doncs avui ha acabat d'aquesta manera: el cas és que algun corredor dels que esprintava ha brincat una mica de costat a costat, probablement per intentar de fer l'sprint amb més potència, i s'ha enganxat amb la bicicleta d'un altre corredor, acabant amb una caiguda que ha anat amb "efecte dominó" sortint perjudicats molts corredors dels que anaven al darrere. Jo mateix, realment l'he pogut esquivar per aquell puntet que em falta de potència a l'esprintada, cosa que m'ha fet quedar enrere alguns metres (servint aquests de distància de seguretat). La veritat és que hi deu haver alguna cosa que ha fet que tingui aquesta sort: digueu-ne atzar, digueu-ne com vulgueu... Però realment m'he salvat d'una bona caiguda, tot i que encara tinc al cap les imatges del corredor que n'ha sortit més perjudicat i ha xocat contra els baixos d'un cotxe que hi havia aparcat.
Espero que aquest corredor hagi estat ben atès i sigui menys greu del que a mi m'ha semblat. Realment hauria pogut acabar amb un final bastant tràgic perquè anavem pràcticament a 60 km/h esprintant, però pel que he vist (després d'haver acabat la cursa he passat pel lloc on s'ha produït la caiguda un altre cop), doncs el corredor parlava i es movia, és a dir que espero amb totes les meves forçes que tot hagi estat solament un ensurt i res més...
No vull que ningú s'espanti, ni molt menys, ja que aquestes coses no passen sempre a totes les curses; però jo si que m'he espantat perque ha estat la primera vegada que ho he vist... i de ben a prop que ho he vist.
Tot i així, les experiències bones que he explicat i també les que no he explicat per no fer un escrit de 25 pàgines de text, superen, i amb ganes, a les dolentes!
Espero que vosaltres també hagueu arribat contents a casa de la cursa d'avui!!!
Ens veiem ben aviat!

Antoni

3 comentarios:

  1. Ei! Antoni, si no et surt cap enllaç al clicar el meu nom és perquè ni tinc cap blog, de moment, però el meu correu és asancho6@xtec.cat.
    Aquest finde vaig fer el repte del cicloturisme català amb la parienta i va ser una passada, el proper aniré a una marxa a prop del meu poble i el següent a la volta a Menorca de noies (d'assistent d'equip, no a correr, evidentment), total, que d'entrenar poc i caminar a les curses elit menys, però tot és bici i tot és passar-ho bé!!!
    Tu entrena, que quant tornessim a coincidir a les curses només vull veure't a la sortida.
    Ens veiem, Adèu!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  2. Ei Antoni! Sóc el Marc, he llegit el teu bloc (després d'uns dies des que m'ho vas dir, que he estat enfeinat amb treballets de la uni i tal) i està prou bé jeje
    Ànims que poc a poc cada vegada avançes més i més i d'aquí 4 dies contats et veurem per la tele jajaja
    Estàs fet un fiera, continua així que tot arribarà!
    Cuidat molt i continua pedalant!

    ResponderEliminar
  3. Hola Antoni,

    quin "carrerón" que vas fer diumenge! enhorabona i continua així, a la propera ja m'arrancaràs les enganxines del maillot.

    ànims i sort pels exàmens, dóna records a la teva mare i al teu germà

    cuida't!

    Miquel

    ResponderEliminar